Kaşar peyniri artık küflenmeyecek! Bu yöntemle ilk günkü gibi hep taze kalıyor

Sofraların vazgeçilmezi olan kaşar peyniri hızlı bir şekilde küflenmeye başlayabilir. Bunun için uygun koşullarda saklanması gerekiyor. İşte pek çok farklı yemekte kullanılan kaşar peynirini saklama yöntemi.

Bazı süt ürünlerinde olduğu gibi kaşar peyniri de hızlı bir şekilde küflenebilir. Ne kadar buzdolabında muhafaza etsek de kısa süre içinde tadında çeşitli değişimler meydana gelebilir. Bunu önlemek için etkili yollar bulunuyor.

Kaşar peynirinin taze kalması için buzdolabı poşetinin içine koyup ağzını sıkıca kapatmanız gerekiyor. Özellikle sebzelik bölümüne koyarsanız, küflenme problemi yaşanmayacaktır. Aynı zamanda dolaptaki kaşarı aralıklı olarak ters çevirerek küflenmesinin önüne geçebilirsiniz.

Vakumlu ambalaj kullanımı peynirlerin taze kalmasını sağlayabilir. Bu nedenle tüketeceğiniz kadarını çıkarıp geri kalanını vakumlamak mantıklı bir seçenek olabilir. Ayrıca Peyniri saklamak için kullanılan saklama kabını düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.

Bir pamuklu bez ya da peçete ile peynirin yüzeyine hafifçe sirke sürmek, küf oluşumunu engelleyebilir. Ancak bu yöntem peynirin tadında farklılaşma olmasına neden olabilir. Hava almayan kaplar kullanarak peyniri saklamak daha faydalı bir yöntemdir.

Diğer peynirlerin yanı sıra taze kaşar peyniri satın alırsanız uzun süre saklamaya elverişli olacaktır. Uzun süredir kullanılan peynirlerde küflenme ihtimali daha sık görülebilir.

Peynir tüketiminden önce hijyen kurallarına uymak küflenme sorununa neden olabilecek zararlı maddelerin girişini önleyebilir. Bunun için peyniri kesmeden önce ellerinizi ve kullanacağınız bıçağı temizleyin.

Peynirinizi uygun sıcaklıkta saklamak ise büyük önem taşıyor. Genel olarak, buzdolabında 2-4 °C arasında bir sıcaklık idealdir.

Peynirin tipine bağlı olarak saklama süresi de değişebilir. Bazı taze peynirleri kısa sürede tüketmek gerekebiliyor. Ancak sert peynirler, daha uzun süre taze kalmaya meyillidir. Ayrıca peyniri güçlü kokulu gıdalardan uzak tutmaya çalışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir